Tuesday, November 9, 2010

kerja

Pening bila pikir pasal kerja
Suma kawan da sibuk cari kerja
Pegi interview sana
Pegi interview sini
Ada yang da dapat kerja
Tapi aku still belum apply kerja lagi


Sebabnya aku sendiri pun tak taw nak kerja apa
Pelik kan
Da abih belajar
tapi tak taw nak kerja apa


Bila da praktikal baru aku taw
yang jiwa aku ni
tak sesuai
tuk jadi
Programmer, System Engineer, Tester, System analyst
atau apa2 kerja yang dok 24 jam depan komputer

Maybe sebab aku lebih suka kerja yang banyak bercakap
Macam konsultan ke
Cikgu/ lecturer ke
Orang kata kerja jangan memilih
Yela bapa ramai yang menggangurkan
Kerja kena ikhlas
tapi kalo da tak de minat
macam mana nak kerja
Boleh ke nk ikhlaskan hati?
Erm tak taw le
Pening
pening
nak kerja apa
p/s : Semoga aku ketemu apa yang aku cari

6 comments:

cik hani said...

buleh tu..kena la cuba izzah. hihihi
pasti ada jalan.

juzailah khairi said...

zah try la apply kpli ke...tutor ke

Yasmint said...

i'allah zah...
nnt ko nmpk la hala tuju ko tu...
:)

aZie 4eVa said...

izzah,

biasenye bile da msk btol2 dunia
pekerjaan, br akn tahu kite cenderung ke mana. biasa mmg lari jauh dr apa yg d'belaja. kdg2, xsume yg kite nk kite akn dpt. jd dpt ape je keje yg rs sesuai, cube dlu izzah. mne tahu itu kekuatn kite sbnrnye..

jgn sedih. rezeki msg2.. troskn b'usaha. doa jgn lupa dan seterusnye tawakal kt Allah. insyaAllah moga d'permudhkn sgl urusanmu.. :)

all the best izzah,

zaiem said...

salam.
ada jawatan suri rumah sepenuh masa..satu kekosongan kot..

kelayakan
----------
cukup umur
leh manja manja sikit sikit

nanti hantar surat kat saya na?

izzah said...

cik hani :
InsyaAllah i will try

Ju :
Da apply.just doa kalo ada rezeki

Mint:
tq mint

Azie :
tq azie..insyaAllah aku akan teruskn usaha

Zaiem:
haha mengong! not interested